• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Hoeve met boerenwoning haaks ingeplant ten opzichte van de straat met zuidelijk georiënteerde voorgevel. Aanvankelijk een dubbelhuis van één bouwlaag en vier traveeën onder pannen zadeldak, met zijn flankerende kleinere aanbouwen in 1858 als nieuw gebouwd huis gekadastreerd. Verankerde baksteenbouw deels met jongere cementering met schijnvoegen. Erfgevel voorzien van rechthoekige deur en beluikte vensters en afgelijnd door geprofileerde daklijst met hanggoot. Kelder en -opkamervenster op de noordwesthoek. Later uitgebreide bijgebouwen (1885 volgens kadasterarchief) in gewitte baksteenbouw rond de gekasseide binnenplaats. Aan de straatzijde is de toegang afgesloten door een breed en decoratief ijzeren hek aan vierkante hekpijlers met afdekking voorzien van bekronend ornament.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke