• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met ondiep voortuintje afgesloten door laag ijzeren hekwerk, daterend van omstreeks 1935 (volgens kadasterarchief). Breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder kunstleien zadeldak. Bakstenen lijstgevel met knipvoegen gekenmerkt door een conventionele symmetrische opstand met centrale uitspringende deurrisaliet en begrenzende hoeklisenen. Parement met decoratief metselwerk onder meer in lijsten en platte banden in staand verband. Muuropeningen voorzien van eigentijdse afgeschuinde bovenhoeken, bewaard houtwerk met structuurglas in de bovenlichten. Links aan de straat gelegen rest van bedrijfsgebouw, voorheen horend bij de aanpalende voormalige hoeve met Bosmeefabriek (zie nummer 152). Blinde straatgevel (twee traveeën) bewaart een gevelkapelletje met beeld van Heilige Rochus: spitsbogige nis met traliewerk, gevat in een gesinterde bakstenen omlijsting bekroond door dito kruisje.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke