Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Beschrijving

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand, gebouwd in 1935 als dank voor bekomen genezing door de eigenaars van de achterliggende hoeve. Eenvoudige rechthoekige bakstenen wegkapel onder kunstleien zadeldak. Voorpuntgevel met verdiepte spitsboogdeur onder met hout afgewerkte dakoverstek bekroond door ijzeren topkruis. Tegellambrisering en met tegels bekleed front van gemetst altaar met gekleurde bloemenfries. Polychroom gekroond Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind, geflankeerd door allerhande kleine heiligenbeeldjes.

• BOSMAN R. - HEYVAERT H., De geschiedenis van Wieze, Wieze, 1990, p. 326.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke