Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve ingeplant rond een rechthoekige binnenplaats achter een aan de straatzijde gelegen woning, met dezelfde configuratie in 1875 gekadastreerd als nieuw gebouwd huis en landgebouw. Ondiep voortuintje met lage afsluiting van decoratief opengewerkte betonplaten en ijzeren voetgangershekje aan betonnen pijlertjes tegenover de voordeur. Breed rechthoekig boerenhuis van één bouwlaag en vijf traveeën tellend, onder pannen zadeldak. Verankerde voorgevel op gecementeerde plint met gewitte schijnvoegen. Lijstgevel regelmatig verticaal geritmeerd door hoge rechthoekige muuropeningen benadrukt door het oorspronkelijke gewitte schrijnwerk en houten lateien. Vensters met luiken op hardstenen lekdrempel, voordeur tussen lage hardstenen posten. Een rondbogig zoldervenster centraal in beide zijpuntgevels. Bakstenen bedrijfsgebouwen onder pannen zadeldaken met groen geschilderd houtwerk, onder meer van zolderluiken en brede dakoverstekken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke