Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing-kapel

Beschrijving

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing. Schuin ingeplant wegkapelletje volgens (bijna onleesbaar geworden) opschrift in gevelsteen in rechter zijkant gebouwd in 1945 uit dankbaarheid door de familie Octaaf Callebaut. Brede rechthoekige bakstenen pijler met punttop, afgedekt door pannen zadeldakje. Verdiepte en beglaasde kleine rondboognis onder blauw en witgeschilderde tekstband "O.L.Vrouw Van Bauraing Bid Voor Ons". Eronder een hardstenen gevelsteen met opschrift "Ik zal de zondaars bekeren/ Bid veel", met hartmotief.

• BOSMAN R. - HEYVAERT H., De geschiedenis van Wieze, Wieze, 1990, p. 326.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke