Burgerhuis met winkels

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met winkels

Beschrijving

Opmerkelijk hoog burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak met twee dakkapellen, op twee hardstenen plintstenen gesigneerd "Fr. Van Wassenhove/ Bouwkundige", "Reychler-De Keyser/ Aannemer", volgens het kadasterarchief gebouwd in 1900. Begane grond met thans twee afzonderlijk verbouwde winkelpuien. Behouden bovenverdiepingen met kleurrijk parement van witte faiencetegels verrijkt met groene speklagen en ontlastingsboogjes en omlijste tegeltableaus met art-nouveaubloemmotieven op de borstweringen en onder de overstekende houten kroonlijst op uitgesneden modillons. Licht getoogde vensters op hardstenen kordons; nieuw schrijnwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen