Huis Blancke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Blancke

Beschrijving

Rijhuis, volgens kadasterarchief gebouwd in 1950 in opdracht van F. Blancke - De Smet van de erachter gelegen voormalige speculoosbakkerij Lilan in de Molenstraat. Volgens plintsteen naar ontwerp van "Ch.en Ger. Hoge / arch. Gent" en onder leiding van de "gebr. Maenhout aannemers Adegem". Typische traditionalistische stijl van architect Hoge, gekenmerkt door een combinatie van elementen uit de Vlaamse renaissance en de vakwerkbouw, met geaccentueerde uitgewerkte inkom, brede erker op de bovenverdieping met gesculpteerd houtwerk, grote dakpartij en uitgewerkte puntgevel, met in de geveltop witstenen tegels.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen