Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Grote hoeve met vrij gesloten karakter, uit de 19de tot 20ste eeuw, belangrijk als volume in het straatbeeld. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Rechthoekige inrijpoort opgenomen in de dienstgebouwen, geflankeerd door Toscaanse pilasters van baksteen onder een houten kroonlijst op modillons. Dubbelhuis van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën. Gecementeerde gevel met steekboogvormige muuropeningen. Kleine bakstenen wegkapel onder zadeldak met rondboognis rechts van de inrijpoort tegen de hoeve aangebouwd.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle