erfgoedobject

Winkelhuis

bouwkundig element
ID
47900
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47900
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Winkelhuis van drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens bouwvergunning gebouwd in 1931 in opdracht van D. De Vuysdere-Smitz onder leiding van aannemer Karel Vrombaut. Bakstenen gevel in art-decostijl met verwerking van een parement van zwarte tegels voor de begane grond en witgepleisterde gevelvlakken op de bovenverdieping die het geheel een kubistisch effect geven. Middentravee uitgewerkt als gepleisterde erker doorgetrokken over twee bouwlagen. Rechthoekige vensters met behouden witgeschilderd schrijnwerk en glasraampjes in de bovenlichten van de bel-etage. Inspringende winkelpui met hoekig verspringende etalagevensters en deur rechts opzij, met houten rolluik over de volledige breedte van de pui.

  • Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winkelhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47900 (Geraadpleegd op 07-03-2021)