Beschrijving

Rijhuis verbouwd met nieuwe voorgevel in 1932 door aannemer A. Van de Walle. Rode bakstenen lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Art-decogetinte bouwstijl in het metselwerk, de decoratie op de gecementeerde begane grond en de vensteruitwerking. Begane grond voorzien van poort, centrale deur en rechthoekig venster. Trapezoïdale bovenvensters gevat in dito-traveenissen met behouden schrijnwerk en gekleurde bovenlichten. Rechter travee met driezijdige erker met gelijkaardig schrijnwerk.

• Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen