Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Ensemble van twee en vier traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd pannen zadeldak, oudste kern, nummer 129, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw, recent uitgebreid met eerste twee traveeën in aangepaste stijl. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op een plint van arduinplaten met imitatiebanden en puilijst op de begane grond. Getoogde vensters met T-ramen op arduinen dorpels, op de bovenverdieping doorgetrokken tot kordon. Bovenvensters in geriemde omlijsting met versierde sluitstenen. Thans met twee getoogde garagepoorten en één deur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen