Twee interbellumwoningen bij tegelbedrijf Bauters

Beschrijving

Twee rijhuizen gebouwd in 1933 voor R. Bauters, met ernaast een poort naar het tegelbedrijf Bauters. Nummer 130. Huis van drie traveeën twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Gevel bekleed met parement van grijze gevelstenen, donker grijze bakstenen voor plint, lateien en de dagkanten van de inspringende middentravee. Gevlamde tegels als gevelbeëindiging. Rechthoekige vensters en deur met bekronend balkon met buisleuning. Nummer 132. Woonhuis van R. Bauters van het gelijknamige ceramisch bedrijf ernaast. Het kleurrijke tegelparment met voornamelijk gele, blauwe en groene tegels werd recent verwijderd.

• Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen