Woning De Hulsters

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning De Hulsters

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning familie De Hulsters

Beschrijving

Woning volgens bouwvergunning door Gaston De Hulsters gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe. Interessante inplanting op verspringende rooilijn met typische afscheiding van de straat door buisleuning op bakstenen muurtje. Woonhuis van twee en drie bouwlagen onder plat dak in een decoratieve baksteenarchitectuur, aansluitend bij het modernisme. Samenspel van drie volumes met centraal een halfrond volume. Geel bakstenen parement met dieperliggende horizontale voegen. Dieperliggende deurtravee links. Rechter travee met op de bovenste verdieping overdekt dakterras met buisleuning. Rechthoekige vensters met witgecementeerde latei in doorlopende vensterregisters. Vernieuwd schrijnwerk. Vensterdorpels en gevelaflijning met zwarte tegels.

• Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen