• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, gelegen in het noorden van de gemeente dicht bij de gemeentegrens met Sint-Laureins. Volgens kadasterarchief oude hoeve, grondig aangepast en met toevoeging van de ruime dwarsschuur in 1884, nog recenter toegevoegde bedrijfsgebouwen ten noorden. Begraasd erf toegankelijk via ijzeren hek met zonmotief, aan betonnen hekpijlers. Klein ijzeren voetgangershekje in het perspectief van het huis. Aangepast boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met verankerde, gewitte gevel voorzien van rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Ten oosten, rechts van het huis, 19de-eeuwse dwarsschuur, met recente aanbouwsel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen