Beschrijving

Voormalig boerenhuis, minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Nu onbewoond en ingesloten door bedrijfsgebouwen. Haaks op de straat ingeplant huis met gewitte gevels op gecementeerde plint. Huis van vijf en drie traveeën onder twee zadeldaken met pannen. Naar het westen gerichte voorgevel met rechthoekige muuropeningen met luiken, vernieuwd schrijnwerk. Twee linkse traveeën met hoger geplaatste vensters van opkamer boven getraliede keldervensters. Interieur. Grotendeels aangepast met behoud van de balklaag. Schouw van opkamer voorzien van muurschildering met landelijk tafereel in een trompe-l’oeil omkadering, op het huisje op de voorgrond staat het opschrift "By S. De Vusdere schilder en herbergier jaer 1859".

• DE SCHRIJVER P.X., Muurschilderij in Nieuwendorpe, De Eeklose Dobbelgebakkene, 1993, II, 1, p. 7-8.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen