erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
47940
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47940

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Villaatje, gegelen op de hoek met Nieuwendorpe, volgens de bouwvergunning in het gemeentearchief en het kadasterarchief gebouwd in 1927 voor Leopold Boelens door aannemer Edouard Heene. Voortuintje afgesloten door ijzeren hek. Rechthoekig gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen), aan zij- en achtergevel uitgebreid met aanbouwsels van één bouwlaag. Licht uitspringend centraal deurrisaliet uitlopend in dakvenster met puntgevel, bekroond met windvaan. Voorgevel op een arduinen plint met parement van witte bakstenen met verwerking van blauw geglazuurde bakstenen in gevelbanden, ontlastingsboogjes en ruitvormig motief boven de muuropeningen. Licht getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Zij- en achtergevels met speklagen van blauwe bakstenen.

  • Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47940 (Geraadpleegd op )