erfgoedobject

Architectenwoning Geirnaert

bouwkundig element
ID: 47976   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47976

Juridische gevolgen

Beschrijving

Villa, volgens kadasterarchief gebouwd in 1959 door architect Louis Geirnaert als eigen woning. Witgeschilderde villa afgewerkt met een ruwe pleisterlaag, verwerking van breuksteen voor de onderste bouwlaag, onder andere de garage in helling van het terrein, en het schouwvolume en planken van afzelia. Opgetrokken in een voor de ontwerper typerend moderne bouwstijl met rijk volumespel afgedekt door schuine daken, inspelend op het geaccidenteerd terrein van de kleine omgevende tuin, typische balkons, terras en kleuraccenten aan de muuropeningen.


Bron     : -
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002

Aanvullende informatie

De gevel bewaart een abstract keramiekpaneel van Joost Maréchal, gecombineerd met kleine vensters, ingevuld met glas in beton. Geirnaert maximaliseerde de bewoonbare oppervlakte door te werken met drie niveaus. Zijn eigen studio (werkruimte) bevond zich op het hoogste niveau en bood een zicht naar de onderliggende leefruimte door de aanwezigheid van een vide boven een gedeelte van de leefruimte.

  • S.N. 1962: Architektenwoning te Eeklo: architekt L. Geirnaert, Kijk 3, 18-19.
Auteurs : Verhelst, Julie
Datum: 13-08-2019

Relaties

  • Is deel van
    Eeklo
    Eeklo (Eeklo)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Architectenwoning Geirnaert [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47976 (Geraadpleegd op 12-11-2019)