Bloemisterij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bloemisterij

Beschrijving

Alleenstaande woning, voorheen met bloemisterij Potvliege, gebouwd in 1884. Tuin afgesloten door fraai ijzeren hek. Haaks op de straat ingeplant bakstenen huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Aan de oostzijde recent aangebouwd woongedeelte. Haast rechthoekige muuropeningen, vensters op arduinen dorpels met vernieuwd schrijnwerk. Sierankers op de borstweringen en jaartalankers in geveltop. Drie bakstenen dienstgebouwen onder pannendak met overstek voorzien van houten windveren.

Auteurs: Lanclus, Kathleen