Herberg

Beschrijving

In de straatbocht gelegen voormalige herberg. Bakstenen huis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), volgens kadasterarchief volledig heropgebouwd in 1913. Voorgevel van bruine baksteen op gecementeerde plint en afgelijnd door gecementeerd hoofdgestel, verlevendigd met rode baksteenbanden en ontlastingsbogen en sierankers. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien met vernieuwd schrijnwerk. Rondboogvormig venster in linker zijgevel.

• NOTTEBOOM H., Wandeling door Adegem heen… Heulendonk, in Heemkundige Bijdragen uit het Meetjesland, I, 1987, 4, p. 154.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen