Fietsenwinkel Ryckaert van 1935

Beschrijving

Opvallend winkelhuis van fietsenmaker gelegen op het kruispunt Veldekens, Vierweegse en Kraweg, gebouwd door fietsenhandelaar S. Ryckaert in 1935. Ernaast gelegen werkhuis met gewitte bakstenen trapgevel. Drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Lijstgevel met parement van geglazuurde gevelstenen en bakstenen: zwarte en wijnrode gevelstenen op de begane grond en de hoekpenanten en witte bakstenen op de bovenverdieping, wijnrode stenen voor decoratieve details. Erkervormig uitspringende middentravee op de bovenverdieping. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen en winkelpui op de begane grond met middendeur, vernieuwd schrijnwerk.

• Gemeentelijk archief Maldegem, Adegem, Bouwvergunningen, 1595.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen