• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis opgetrokken volgens plan van 1920 door Louis Beyaert uit Gent, ontworpen door architect Georges Merlé (Gent). Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen op souterrain. Afgedekt met pseudomansardedak bekleed met kunstleien, voorzien van een dakkapel en een oeil-de-boeuf. Lijstgevel met parament van savonnièressteen met art deco-invloed. Hoofdgestel met bloemenfries in reliëf. Rechthoekige vensters met schuiframen; bovenlicht met kleine roedeverdeling omlijst door geprofileerde band met siermotief aan de uiteinden. Ovaal omlijst venster in de deurtravee. Rechthoekige deur onder gebogen fronton met sierband in reliëf ter omlijsting van het bovenste paneel.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1921/ 65 (volume 2/65).

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke