• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis ontworpen door A. De Troch, opgericht volgens plan van 1922 door de gebroeders De Clerck uit Dendermonde, het betrof een herbouw van een woon- en handelshuis. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met kunstleien. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen, horizontaal gemarkeerd door geprofileerde puilijst. Hoofdgestel versierd met spiegels. Sobere benedenverdieping met rechthoekige deur en vensters. Omlijste bovenvensters overwegend in korfboogvorm. Middentravee met gekoppelde vensters. Ruime meerdelige vensters in de zijtraveeën van de eerste bovenverdieping met klein balkon met sierlijke ijzeren leuning voor de centrale balkondeur. Fraaie tracering in de bovenlichten op de tweede bouwlaag.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1922/ 72 (volume 3/72).

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke