• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis gebouwd volgens ontwerp van 1927 van bouwmeester Bellon. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien pseudomansardedak. Lichtrode bakstenen lijstgevel met knipvoegen en hardstenen elementen zoals plint, puilijst, consoles en lekdrempels. Houten geprofileerde kroonlijst met twee bovengelegen dakkapellen onder een gebogen kroonlijst. Traveeën verticaal geaccentueerd door drie lisenen, bovenaan verbonden door een boogfries. Rechthoekige muuropeningen van begane grond met latei en ontlastingsboog. Getoogde bovenvensters. Dubbele, deels beglaasde deur voorzien van smeedwerk, onder een rechthoekig bovenlicht met glas in lood.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1927/58 (volume 8/58).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena