• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis gebouwd volgens ontwerp van 1932. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak (kunstleien). Voorgevel met art-deco-inslag. Geelrode bakstenen lijstgevel verfraaid door gecementeerde gevelvlakken met geometrisch karakter boven de muuropeningen. Plint in breuksteen. Gebruik van blauwe hardsteen voor onderdorpels, neuten en treden. Licht uitspringend breed vensterrisaliet hoger opgetrokken tot een dakvenster omlijst door met twee rechte hoeken overstekende kroonlijst. Licht verdiepte vensters met afgeronde bovenhoeken en bewaard houtwerk met verticale roedeverdeling in de bovenlichten, voorzien van een glasstrook in lichtblauw glas. Drielicht boven een onregelmatige bakstenen uitkraging op de tweede bouwlaag. Getrapt verdiepte rondbogige toegang. Originele voordeur met getrapt houtwerk en diverse deurlichten met gestructureerd glas en smeedwerk.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1932/13 (volume 112/13).