Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa "Ons Genoegen" uit 1934 (zie jaartalopschrift). Vrijstaande woning van twee traveeën en één bouwlaag onder snijdende daken bekleed met kunstleien. Deels bovengrondse kelderverdieping uit blauwe hardsteen. Rode baksteenbouw met toepassing van cementering voor de geveltoppen, erker, banden en vensterposten. Geprofileerde kroonlijsten. Woning getypeerd door in- en uitspringende gevelvlakken en drielichten in de voorgevel. Driezijdige erker in de linker travee, onder een balkon met houten afsluiting en een hoger opgetrokken puntgevel met gestrekte uiteinden die het opschrift "Ons Genoegen" draagt. Toegang in de zijgevel via een portiek met hoekpijler waarin een verdiepte deur. Naastgelegen jaartalfries "1934". Vernieuwd houtwerk.