Interbellumwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Modernistisch getint rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, volgens ongesigneerd bouwplan van 1937, gebouwd in opdracht van Maurice De Smedt. Parement van gele baksteen in decoratief metselverband verfraaid met horizontaliserende betonnen witgeschilderde banden, op arduinen plint. Asymmetrisch spel van verspringende volumes bovenaan afgeboord door betonnen daklijst. Gevelbrede erker met terras links, versierd met geometrisch smeedwerk op de bovenverdieping. Rechthoekige voordeur binnen een getrapte bakstenen omlijsting onder kroonlijst, met fraai smeedwerk voor beglaasd deur- en bovenlicht.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1937 / 44 (volume 15/44).

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke