• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis met overwegend neoclassicistische stijlkenmerken. Evenals het aanpalende ensemble (nummer 13, 14) in kern 19de-eeuws maar na de Eerste Wereldoorlog gerenoveerd en voorzien van nieuwe gevelafwerking in een aanverwante stijl. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (kunstleien). Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen en licht uitspringend middenrisaliet afgewerkt met afgevlakte bossage; hardstenen plint met getraliede keldervensters. Aflijnende houten kroonlijst met tandlijst en centraal gebogen fronton. Rechthoekige en rondboogvormige bovenvensters binnen geprofileerde omlijstingen met siersluitsteen en kroonlijst. Rechthoekige benedenvensters en deur met uitgespaarde hoeken gevat in geprofileerde omlijstingen onder gebogen kroonlijst met medaillon tussen rankwerk in boogveld. Behouden waaiervormige bovenlichten en geometrisch siersmeedwerk in gekoppelde deurlichten van de voordeur.

• STROOBANTS A., Door het vuur gespaard. Bouwkundige resten van het vooroorlogs Dendermonde, Dendermonde, 1999, p. 19.