erfgoedobject

Arbeiderswoning

bouwkundig element
ID: 48200   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48200

Juridische gevolgen

 • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning
  Deze vaststelling is geldig sinds 20-09-2010

Beschrijving

Arbeidershuis dat een ensemble vormt met het hoekhuis Zwijvickstraat nummer 21-23, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak met mechanische pannen met dakkapelletje. Bakstenen lijstgevel met smalle deurtravee op gecementeerde plint met schijnvoegen. Gebruik van hardsteen voor lekdrempels en lateien van begane grond. Verlevendigd met banden van witte steentjes, ook ter accentuering van de bogen boven de muuropeningen. Tegelfries onder de gootlijst (kunststof). Bovenvensters met behouden schrijnwerk. Voordeur met bovenlicht.


Bron     : Bogaert C. , Duchêne H. , Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties

 • Is gerelateerd aan
  Hoekhuis
  Zwijvickstraat 21-23 (Dendermonde)

 • Is deel van
  Dendermonde
  Dendermonde (Dendermonde)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Arbeiderswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48200 (Geraadpleegd op 15-10-2019)