Ensemble van arbeiderswoningen

Beschrijving

Ensemble van drie arbeidershuizen in eenheidsbebouwing volgens repeterend schema, wellicht opgetrokken in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Doorlopende lijstgevel verlevendigd met gesinterde baksteen aangewend in plint (nummer 28), in banden, puilijst, alternerend in de bogen van de muuropeningen en de tandlijst van de daklijst. Nummer 30 met hoge gecementeerde plint met schijnvoegen en breuksteenimitatie, nummer 32 met geschilderde plint. Licht getoogde vensters met deels vernieuwd schrijnwerk. Deuren voorzien van deur- en bovenlicht.