Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van vijf burgerhuizen, opgetrokken in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Vijf enkelhuizen van telkens drie traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldaken met mechanische pannen (nummer 25) en kunstleien. Sobere gecementeerde lijstgevels met schijnvoegen, nummer 25 nu met bakstenen parement. Gevels met bekronend hoofdgestel, vlakke fries en deels met vervangen kroonlijst, afwisselend hol of bol. Nummer 31 voorzien van driezijdige erker op de bel-etage. Rechthoekige benedenvensters en getoogde bovenvensters, op de tweede bouwlaag op doorlopende lekdrempels; deels verschillend en nieuw schrijnwerk. Rechthoekige deuren gevat in vlakke omlijsting op neuten, nummer 23 en 25 met vernieuwd houtwerk, nummer 31 met opengewerkte ijzeren deur uit het interbellum.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena