• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Art-deco-getint burgerhuis opgericht volgens bouwplan van 1932. Deels vrijstaand enkelhuis van drie bouwlagen onder plat dak. Kleurrijk voorgevelparement van gele en oranje baksteen in decoratief metselwerk, gecombineerd met gewitte gecementeerde gevelvlakken met schijnvoegen. Horizontaal geaccentueerde pui met brede gecementeerde band op band van verticaal gemetste baksteen, voorzien van breed rechthoekig venster met deels verdiepte omlijsting. Getrapt verdiepte rondboogdeur met bewaard houtwerk en decoratief traliewerk in het ruime deurlicht. Door uitspringend metselwerk verticaal benadrukte venstertraveeën op de bovenverdiepingen eindigend op uitgewerkte bekroning met driehoekige frontons.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1932 / 47(1), (volume 112 / 47(1).