Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van twee rijhuizen, opgetrokken in het eerste kwart van de 20ste eeuw volgens spiegelbeeldschema. Enkelhuizen van telkens twee en een halve bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak. Bakstenen lijstgevel met verwerking van gesinterde baksteen in banden, bogen, lekdrempelversiering en dito plint (nummer 28), nummer 26 met grijs geschilderde plint. Tweede bouwlaag op de borstwering nog verrijkt met tegeltableaus. Uitspringende smalle deurtraveeën, venstertraveeën afgelijnd met tandlijst. Getoogde bovenvensters en rechthoekige benedenvensters. Deur nummer 26 voorzien van deurlicht met zonnemotief in traliewerk.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke