Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Modernistisch getinte villa daterend uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder verspringende bedaking met snijdende manke zadeldaken (leien) en klein gedeelte met plat dak. Constructie met asymmetrische opbouw en verspringende volumes. Baksteenbouw met parement van bruine baksteen voor de zichtgevels, op plint van blauwe hardsteen. Overwegend liggende rechthoekige vensters met benadrukte gewitte lateien. Vooruitspringende manke puntgevel aan de voorgevelzijde met centrale toegang en op de rechter bovenhoek uitgespaarde brede loggia. Over twee bouwlagen doorlopende rechthoekige erker tegen de rechter zijgevel. Getrapt omlijste rondbogige voordeur geaccentueerd door portiek gevormd door rondboog op vierkante pijlers. Voorafgegaan door breed bordes aan de straatzijde afgewerkt met breukstenen. Twee lage bovenvensters met traliewerk en gekleurd glas-in-loodraam op de hoek rechts van de deur. Rechts opzij oprit naar het achterliggend bakstenen bijgebouw onder pannen zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena