Burgerhuis in second-empirestijl

Beschrijving

Burgerhuis in second-empirestijl te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw, van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op hoge arduinen sokkel. Bovenbouw met rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken, geriemde omlijsting en versierde sleutel, rustend op doorlopende lekdrempels; op de borstweringen respectievelijk verdiepte spiegels en breed paneel. Een klassiek- hoofdgestel als bekroning: brede houten kroonlijst op klossen en langgerekte consoles, afgewisseld met de casementen van het fries. Verbouwde begane grond.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine