Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, gebouwd als handels- en woonhuis naar ontwerp van 1922 van architect Alexis Sterck (Dendermonde), voor tapissier–garnierder Omer de Beul. Rijhuis van één travee en drie bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel bekleed met witte faiencesteen en met verwerking van blauwe hardsteen voor enige lijsten, banden en consoles. Met natuursteen beklede pui geopend met één brede korfboog. Bovenverdiepingen afgelijnd door lisenen en onder gedrukte bogenfries. Bel-etage gemarkeerd door brede driezijdige erker bekroond door balkon met decoratieve ijzeren leuning. Twee korfbogige vensterdeuren op de bovenste verdieping. Deels vernieuwd houtwerk.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1922/102 (volume 3/102).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena