Dijkhuisje

Beschrijving

Dijkhuisje ingeplant links van de Sint-Odulfkapel, voormalig hoevetje en café gelegen naast de Scheldedijk. Volgens kaartmateriaal minstens opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw. Verankerde bakstenen bedrijfsgebouwen onder pannen zadeldak. Parallel achter de dijk gelegen, eenvoudig boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde en gewitte voorgevel op gepikte plint, afgelijnd door geprofileerde daklijst. Rechthoekige vensters met houten latei en luikduimen. Dito voordeur met blind bovenlicht. Vernieuwd houtwerk. Sterk aangepast interieur.

Ten oosten haaks ingeplante vergrote stal onder mank pannen zadeldak.

Ten zuiden, losstaand bakhuisje gebruikt als kippenhok; in ren oude notelaar.