Hoekhuis met traditionele kern

Beschrijving

Hoekhuisje van Begijnenstraat en Bervoetstraat, met een traditionele kern die mogelijk opklimt tot de eerste helft van de 17de eeuw. Omvat tweemaal twee traveeën en twee bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak (kunstleien); aanbouw van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, mogelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verschillend verankerd: recht, Y-vormig en met krulspie. Aan zijde Bervoetstraat, rest van een bakstenen muizetandfries onder de vernieuwde dakgoot. Rechthoekige vensters en deuren in vlakke omlijsting.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine