• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaand burgerhuis, gebouwd volgens ontwerp van 1920-1921 van architect Alexis Sterck (Dendermonde) voor L. Scheerders - Van Kerckhove uit Sint-Niklaas. Rijhuis van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak. Lijstgevel opgetrokken uit rode baksteen met gele baksteen verwerkt in banden, kordonlijsten en in de bogen, op plint van blauwe hardsteen. Aflijnende houten kroonlijst op uitgelengde modillons. Smalle deurtravee en bredere venstertravee. Rondboogvormige, korfboogvormige en getoogde vensters met bewaard houtwerk; bovenlichten met kleine roedeverdeling ingevuld met oranje- en groengetint gestructureerd glas. Behouden rechthoekige paneeldeur met latei op imposten en gedeeld bovenlicht.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1920/359 (volume 1/359); 1921/196 (volume 2/196).

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke