• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met voorgevel hersteld volgens ontwerp van 1922 door architect Maffei, in opdracht van Em. Buys. Geveldecoratie soberder uitgevoerd dan voorzien op het ontwerp en met overeenkomstige gevelopstand als het aanpalende rijhuis nummer 22. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met schijnvoegen, pui afgewerkt met horizontale banden, op plint van blauwe hardsteen. Gebogen erker op console midden boven de benedenvensters. Borstwering met paneeldecoratie versierd met cirkelmotief. Rechthoekige vensteropeningen gevat in vlakke bepleisterde omlijstingen met oren, bovenvensters tevens met druiplijstje; bewaard houtwerk. Rechthoekige voordeur gevat in geprofileerde omlijsting op neuten van blauwe hardsteen; paneeldeur met twee deurlichten voorzien van decoratief traliewerk.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1922/57 (volume 3/57).