• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, voorheen naar verluidt kruidenierszaak, volgens kadasterarchief gegroeid uit woonhuis in 1879 gebouwd in opdracht van landbouwer Seraphin - Joseph Huttener - Everaert op de plaats van oudere bebouwing. In 1904 en 1905 aan weerszijde vergroot met poortgebouw, en mogelijks gelijktijdig verbouwd. Nu met interbellum voorkomen.

Groot dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder houten kroonlijst op modillons en (vooraan geknikt) zadeldak met drie dakkapellen. Witgeglazuurde bakstenen gevel deels omlijst door lisenen en geprofileerde daklijst. Rechte muuropeningen met groengeschilderd schrijnwerk, op de verdieping voorzien van gestileerd gekleurd glas in lood in art-decostijl; tweelicht in de rechtertravee. Deels beglaasde deur met geometrisch siersmeedwerk, onder recht bovenlicht met decoratieve roedeverdeling. Bovengaand balkon op consoles, afgesloten door ijzeren hek.

Flankerende bijgebouwen met poorten en laadvenster, van één en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien) met aflijnende kroonlijst op modillons. Gecementeerde straatgevel met schijnvoegen.