• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Links van voetweg tussen Hoofdstraat en Kapellestraat, reeds afgebeeld op het primitief kadasterplan van 1816. Het aan de straat gelegen woonhuis wordt volgens het kadasterarchief in 1908 door arbeider Pierre Burssens – Sacré gedeeltelijk heropgebouwd. Het achtergelegen landgebouw van 1908 wordt circa 1931 grotendeels afgebroken.

Half vrijstaand woonhuisje van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder gootlijst en zadeldak (golfplaten). Groengeschilderde baksteenbouw boven grijsgeschilderde bepleisterde plint. Getoogde muuropeningen waarin vernieuwd schrijnwerk.

Achterliggend landgebouw onder zadeldak in Vlaamse pannen (nok parallel met woonhuis).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena