Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Volgens kadasterarchief in 1908 gebouwd ter vervanging van een ouder gebouw.

Dubbelhuisje van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak in mechanische pannen. Gecementeerde en grotendeels witgekalkte gevel voorzien van schijnvoegen, gerotste plint en imitatiehoekkettingen. Decoratief uitgewerkte bovenste bouwlaag, boven geprofileerde puilijst, met omlijste getoogde muuropeningen boven uitspringende platte band ter hoogte van de onderdorpel, op consoles waartussen paneel met bladwerk en bloemen in reliëf, sluitsteen in de vorm van een vrouwenhoofd.

Gelijkvloerse verdieping met getoogde muuropeningen, bewaarde luikogen en –klemmen en gedeeltelijk omlijste, deels beglaasde deur onder bovenlicht. Blauwe en grijze kleuraccenten voor plint, hoekkettingen, omlijstingen en bandimitatie. Gootlijst in kunststof.

Links een ijzeren hek met letters "SOS" in spiegelbeeld.