Watertoren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Watertoren

Beschrijving

Watertoren opgetrokken in 1982 naar de ontwerpplannen van architecten G. en D. Bontinck uit Gent (werken uitgevoerd door aannemer NV Van Roey). Het gebouw werd ingewijd op 25 september 1982 zie gedenkplaat links van de toegang met opschrift "TMVW/ DEZE WATERTOREN/ WERD INGEWIJD OP 25-09-1982/ door/ MINISTER J. LENSSENS/ (…)/ ONTWERPER/ ARCHITECTEN G. & D. BONTINCK/ AANNEMER/ NV VAN ROEY". Vrij hoge, vrijstaande en naar boven toe breder wordende watertoren met ronde kuip. Het onderste gedeelte is opgebouwd uit zes dunne, betonnen pijlers radiaal geplaatst rondom een centrale beglaasde koker met ijzeren wenteltrap. Bovenbouw gevormd door kuip met blind bakstenen metselwerk boven lage omlopende bandvensters. Bewaarde, metalen ramen. Gebogen uitspringende portiek met beglaasde, metalen dubbele deur onder betonnen luifel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena