Interbellumwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Eenvoudig rijhuis volgens gegevens uit het kadasterarchief opgetrokken in 1936-1937 in opdracht van schipper Charles Van Gaevers-Verheyen. Rijhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak bedekt met kunstleien. Lijstgevel in gele baksteenbouw op een arduinen plint en met betonnen daklijst. Boven de deur: smal venster in hoge erker met afgeronde linkerhoek en rechts op kraagstuk met hardstenen console. Bredere venstertravee met liggende vensters onder hoge strek. Deurportiek gevormd door verdiepte deur tussen afgerond en getrapte metselwerk. Fraaie paneeldeur in art-decostijl met deur- en bovenlicht voorzien van gevlamd gekleurd glas en geometrische tracering. Voorts vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena