Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Burgerwoningen, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1934-1935 in opdracht van onderwijzer Karel Lijnneel-Dubois (nummer 68), magazijnier Egidius Jacobs (nr. 70) en autogeleider Petrus Verhulst-Vanden Bossche (nummer 72).

Rijwoningen van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldaken bedekt met pannen (nummer 68, nummer 72) of leien (nummer 70). Bakstenen lijstgevels met gebruik van arduin voor plinten en onderdorpels. Contrasterende en accentuerende gevelelementen gevormd door gepleisterde en witgeschilderde banden boven de muuropeningen; grote verscheidenheid aan gevelopeningen (korf-, steek-, rondboogvormige en rechthoekige openingen). Nummer 70 met bewaarde, houten kroonlijst op klossen. Nummer 72 met symmetrische gevelopstand en centrale gepleisterde en witgeschilderde erkeruitbouw op de verdieping onder geknikt bovenliggend dakvenster; breed liggend benedenvenster geflankeerd door deuropeningen. Deels bewaard houtwerk.