Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Dieper gelegen villa, volgens de gegevens uit het kadasterarchief opgetrokken in 1932. Omhaagde voortuin met links een ijzeren toegangshek tussen vierkante, bakstenen pijlers.

Vrijstaand dubbelhuis op onregelmatig grondplan van één en twee bouwlagen en drie traveeën breed, onder snijdende mansardedaken (kunstleien) voorzien van twee, rechthoekige dakkapellen aan de straatkant. Baksteenbouw met gewitte gepleisterde horizontale banden en op arduinen plint. Vooruitspringende rechter venstertravee van twee bouwlagen verhoogd met dakvenster tot geknikte puntgevel; voorts benadrukt door de driezijdige erkeruitbouw onder leien afdakje op de begane grond. Terras met bakstenen postamenten voor het achterin springende lage gedeelte van de woning met inkom. Rechthoekige openingen onder gepleisterde lateien of onder strek, zoldervenster met afgeschuinde bovenhoeken. Deels bewaard houtwerk waaronder raamkozijnen met kleine roedeverdeling in de bovenlichten, bewaarde voordeur met fraai ijzeren deurrooster. Blinde zijgevel.

Later toegevoegde garage aan de straatkant met een gelijkaardige vormgeving als de woning.