• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, volgens kadastergegevens in 1904 gebouwd voor patissier C.F. Vertongen. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak (pannen). Roodbakstenen lijstgevel met knipvoegen boven blauwgeschilderde gecementeerde plint waarin keldergaten, links getralied, rechts voorzien van ijzeren luiken. Getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk (T-ramen). Gewijzigde muuropening onder ijzeren latei in de linkertravee. Vernieuwde deur toegankelijk via trede tussen natuurstenen neuten, onder geprofileerd kalf en met getoogd bovenlicht. Versierde borstwering en daklijst in de vorm van dropmotief. Horizontaliteit benadrukt door gevelbrede tegelfries met slingermotief binnen baksteenomlijsting en doorgetrokken onderdorpel op de verdieping.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke