Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Boerenwoning, al aangegeven op het primitief kadasterplan (1816), volgens kadasterarchief uitbreiding in 1889 door landbouwer Pierre Verhas gepaard met bouw van een schuur langs de straat. In 1956 registreert het kadaster opnieuw een vergroting van de hoeve, deze maal aan de achterzijde.

Hoeve met gesloten aanleg bestaande uit bakstenen gebouwen onder zadeldaken (kunstleien en Vlaamse pannen), waaronder achterin gelegen gerenoveerde woning ten noorden. Aan de straatzijde een donkerrode bakstenen dwarsschuur getypeerd door lange ankers en getrapte daklijst, met rechthoekige poort met doorrit en kleine muuropening aan erfzijde onder houten latei. Gedeeltelijk gerenoveerde gebouwen onder verspringende bedaking ten westen en ten oosten van het erf. IJzeren hek rechts van de schuur.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena