Scheepswerf Van Damme

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Scheepswerf Van Damme

Beschrijving

Volgens de literatuur en kadastergegevens in 1928 in opdracht van de broers Van Damme en weduwe Van Damme-Van Praet gebouwd en aangevuld met de installatie van elektrische motors. In 1955 verkocht aan de firma "De Brandt", gespecialiseerd in waterbouwwerken. Bewaarde oorspronkelijke constructies opgebouwd uit een ijzeren raamwerk (tevens enkele in betonconstructie), opgevuld met baksteenmetselwerk. Stompe zadeldaken bedekt met golfplaten. Westelijke zijgevel hoofdvolume met uitbouw voor transportband. Afdak aan zuidzijde. Drogerij vlakbij het veer ten westen, met muren gevat tussen afwisselend brede en smalle ijzeren staanders en verluchtingsgaten onder de bedaking.

• GIJSEN J., Baasroodse bedrijvigheid aan de Schelde, Dendermonde, 1997, p. 8-9.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena