Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Minimaal opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw zie primitief kadasterplan (circa 1816), en in 1889 vergroot en uitgebreid met bijgebouwen.

Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel met in de 20ste eeuw nieuw aangebracht bakstenen parement, opengewerkt door rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Rechthoekige deuropening gevat binnen hardstenen omlijsting op neuten, met stenen tussendorpel en kroonlijstje. Rechts in de gevel: korfboogvormige poortopening met bewaarde houten poort gevat in rechthoekige hardstenen omlijsting op neuten en met sluitsteen. Nieuwe gootlijst in kunststof en nieuwe plint in hardsteen. Achtergelegen voormalig koetshuis.